REACTIES op de DVD

Onderstaande reacties zijn overgenomen van de website van Trainersmagazine www.trainerssite.nl

De DVD

Techniek is op dit moment hot. Er is zeer veel vraag naar de methodes van Coerver, Meulensteen, Moniz, etc. Er duiken zeer veel voetbalscholen die de techniek van spelers buiten de trainingen van de club nog extra verbeteren, maar ook van binnen de clubs komt er steeds meer vraag en aandacht. Een probleem is de informatievoorziening. Er zijn amper Nederlandstalige boeken en DVD's op de markt die trainers hierover kunnen informeren.

Dat probleem zag Cock van Dijk, hoofd jeugdopleidingen van Barendrecht, ook in. Binnen Barendrecht wordt veel aandacht besteed aan het verbeteren van de techniek van de jeugdspelers. Hierbij wordt ook veel gebruik gemaakt van bewegingen waar Coerver bekend is om geworden. Van Dijk: "Coerver was misschien wel de eerste die inzag dat het geïsoleerd trainen van technische vaardigheden spelers echt tot betere voetballers maakt. De laatste DVD van Coerver vind ik echter een stuk minder geschikt voor de amateurvoetbaltrainer. Ten eerste omdat je daar vooral spelers ziet die technisch zeer vaardig zijn. Dat is niet de praktijk van het amateurvoetbal. Het hele traject wat er aan vooraf is gegaan wordt voor het gemak vergeten. Ten tweede worden vooral ingewikkelde organisatievormen getoond die vaak niet geschikt zijn voor het amateurvoetbal. Je moet het als trainer een stuk eenvoudiger houden."

Daarom maakte Cock van Dijk een DVD, eerst met de bedoeling om deze intern voor Barendrecht te gebruiken. Echter, het project werd een stuk groter en het resultaat is een DVD die uitermate geschikt is voor jeugdtrainers die bij een amateurclub actief zijn.

Geplaatst door: martin ohms op 2007-01-20

Fantastisch, klasse TM , HIER ZIJN TRAINERS NAAR OPZOEK

Geplaatst door: Huub Straatman op 2007-01-21

Fantastisch, ik ben zeer benieuwd naar de complete DVD.

Geplaatst door: Frits van den Berk op 2007-01-22

Beste Cock, in mijn bezit heb ik de eerste videoband van Coerver uit de jaren 80 , waarop o.a nog staan Jan Michels en Kees van Wonderen.Echter ik heb hem nog op een Video 2000 systeem, maar de oude videorecorder werkt gelukkig nog. Deze band is een van de beste die hij heeft gemaakt . Al het andere materiaal heb ik ook in mijn bezit gemaakt in vele landen. Uitstekend geschikt om de basis vaardigheden aan te leren. Weet je iemand die deze band op CD-rom kan zetten dan stel ik hem graag beschikbaar.

Geplaatst door: Toon van den Eijnden op 2007-01-22

Ziet er goed uit, ik ga hem meteen bestellen!

Geplaatst door: Freddy Debruyne op 2007-01-22

Heb pas de reeks van Coerver Coaching "Make Your Move" gekocht...78 euro!!!! en stel net als Cock vast dat de meeste oefeningen, bewegingen NIET aangespast zijn aan het beginnersniveau, helemaal geen sprake van progressieve opbouw van makkelijk naar moeilijk. Met deze DVD van Cock krijgen we eindelijk eens materiaal dat niet gemaakt is om puur commerciële redenen, maar als enig doel heeft het jeugdvoetbal beter te maken. Er zijn blijkbaar nog mensen met een (voetbal)ideaal...Laten we al die grote voetbalwijheden en theoriën uit het jeugdvoetbal bannen en terug gaan naar de basis.....techniek. Ook proficiat aan TM voor dit initiatief.

Geplaatst door: Tim Bavré op 2007-01-23

Heb hem ook besteld, ben echt benieuwd wat het zal zijn.
Coerver is iets wat de spelerstjes moeten aanleren.
Er zijn nog maar weinig spelers die een individuele actie kunnen maken.

Geplaatst door: Jean-Pierre Du Lion op 2007-01-24

heel bruikbaar ga hem zeker aanschaffen

Geplaatst door: jan kuiper op 2007-01-24

geweldig ,Ben ook benieuwd naar de complete DVD

Geplaatst door: Bas van Baar op 2007-01-25

Een geweldig compliment aan TM voor deze fantastische service voor haar abbonees. Na de oefenstofsectie en het SVS weer een enorm nuttige aanvulling op de site!

Geplaatst door: Wim Brooijmans op 2007-01-25

Zeer interessant.

Geplaatst door: willem verhagen op 2007-01-26

prima initiatief !!
zeer bruikbaar. complimenten.

Geplaatst door: Gilbert Vonck op 2007-01-26

Prachtig,wanneer op het net

Geplaatst door: C. de Vries op 2007-01-28

geweldig zulke dvds ,ik ben het ook volkomen mee eens met deze
belangrijke materie, zonder balvaardigheid ben je geen voetballer ,techniek in de training wordt wel eens onderschat door
trainers, techniek is niet alleen een hulpmiddel zoals men altijd prefeleert
maar is een must om goed te kunnen functioneren in het veld, om de weerstanden goed te kunnen overwinnen.

Geplaatst door: ruud wiltschut op 2007-01-29

Fantastisch,kan niet wachten totdat het op de site staat,dit is wat wij amateurs trainers zoeken

Geplaatst door: Gaston Verboeckhoven op 2007-01-31

heel positief ik heb hem al besteld.

Geplaatst door: Harry Barbier op 2007-02-04

Beste cock, Ik heb inderdaad pas geleden de complete box van Wiel Coerver gekocht en vind ook dat het er allemaal prachtig uitziet. Inderdaad mis ik op deze box de uitleg hoe dit bij de jeugd zeker de oudere die dit nog niet eerder gedaan hebben bij te brengen. Ik pas wiel coever wel regelmatig toe in mijn trainingen. Ik kijk dan ook uit naar de dvd door jouw samen gesteld

Geplaatst door: Johnny Verhofstadt op 2007-02-04

schitterend das klasse van de heer van dijk. ook tm bedankt voor dit terbeschikking te stelllen van hun abonees. gr van uit belgie

Geplaatst door: Ron Kleijn op 2007-02-05

Zo gezegd Cool, Vet, om maar een paar heden daagse termen te gebruiken. Ziet er allemaal gelikt uit en zeer goed bruikbaar. Ben heel benieuwd naar de complete DVD, zal deze zeker aanschaffen.

Geplaatst door: Gerrit van der Weerd op 2007-02-08

geweldig

Geplaatst door: Leo Van Loco op 2007-02-15

Kan ik veel oefeningen uithalen om deze zelf aan mijn spelers uitteproberen. Rond welke dag in februari mag ik deze DVD op de site verwachten?

Geplaatst door: Paul Muller op 2007-02-20

zeer goede uitvoering van aandachts-punten en makkelijk te volgen
Ga zo door

Geplaatst door: Freddy Debruyne op 2007-02-21

Heb vandaag de bestelde DVD ontvangen en bekeken. Zeker één van de betere(wat prijs/kwaliteit betreft zeker de beste) in zijn soort. Ik mis één iets, waarom niet bij diverse schijn- en/of passeerbewegingen ook één (of meerdere) voorbeeld(en) geven van een spelsituatie waar die of die beweging nuttig is en gebruikt kan worden. DEZE ULTIEME LINK NAAR DE PRAKTIJK (lees het functionele van de getoonde technische bewegingen) mis ik. Anders zou deze DVD compleet en AF zijn.

Geplaatst door: Dennis de Munck op 2007-02-22

Ik kreeg het aangeboden...
Echt top mooie aanvulling op Wiel Coerver...

Geplaatst door: sjef ger op 2007-03-02

ik wou weten alles wat bij e-learning staat, staat dat ook op de dvd. ik ben geen lid van trainersite allen geregistreed
dat vraag ik omdat ik de dvd van wielcoerver heb aangeschaft maar ik had er meer van verwacht ik had er meer profijt aan gehad als de oefeningen erop staan zoals kappen en draaien en zovoort.
en staat dat wel op deze dvd.

groetjes en bedankt v

Geplaatst door: Ronnie van Gaal op 2007-03-06

Uitstekend werk. In navolging van eerste videoband van Wiel Coerver is dit een geweldige initiatief die bij alle amateurverenigingen toepasbaar is en jeugdtrainers en spelers enthousiast zal maken.
Eén aandachtsveld heb ik nog wel. Op bladzijde 7 van het bijbehorende handboekje worden alleen de kenmerken van een goede training voor
D-spelers opgesomd.
Interessant zou zijn als dit per leeftijdscategorie (F,E/D,C,B en A) zou zijn geschetst. Mogelijk ook met een bepaalde opbouw (bijvoorbeeld 4 fasen in seizoen) en bijbehorende spel/oefenelementen.
KNVB-elementen en voorbeelden oefenstof trainerssite zouden hiervoor kunnen benut.
Je hebt dan een totaalpakket met techniektraining en geschikte spelvormen (trainingsopbouw) per leeftijdscategorie.
Kan TM, de heer Cock van Dijk, of anderen deskundigen deze aanvulling leveren?

Geplaatst door: P. Bos op 2007-03-11

Fantastisch. Zeer bruikbaar.

Geplaatst door: ambro slegers op 2007-03-12

ziet er goed uit ,kunnen veel mensen plezier van beleven!

Geplaatst door: ronny Denoo op 2007-03-17

heel goede dvd om beginnende trainers bij onze amateursclub te tonen hoe men aan onze jeugdspelers de techniek kan aanleren.
We waren van plan om ook een soortgelijke DVD te maken op basis van de oude video cassettes van Wiel Coerver om dit aan onze jeugdtrainers te kunnen doorgeven, maar hij ging zeker niet zo doeltreffend geweest zijn als DVD, goed zo.

Geplaatst door: Mario Dingenen op 2007-03-22

fantastisch, zeer leerrijk, Iets wat iedere jeugdtrainer MOET hebben.

Geplaatst door: stephan Van den Bossche op 2007-04-04

Fantastisch initiatief! Zeer nuttig. Hier hebben heel wat jeugdtrainers naar uitgekeken. Gefeliciteerd, groeten uit België.

Geplaatst door: Sjoerd Bangma op 2007-06-03

Intro is fantastisch, ik zal hem bestellen en zeker binnen mijn voetbalvereniging aandacht aangeven. Ik ben zeer benieuwd naar de inhoud van de dvd.

Geplaatst door: Pieter Demeulemeester op 2007-07-06

klasse
een aanrader voor iedereen
is veel realistischer dan "make your move"

Geplaatst door: Dany Houwaer op 2007-07-12

Ik raad iedereen in Belgie aan die met de jeugd bezig is deze DVD te kopen . Ik train al jaren met de coever technieken en heb nu ook deze DVD besteld .Enkel op deze wijze kan men in Belgie een inhaal beweging doen. Op techniek opleiden met bal .

Reacties op E-learning op de website van Trainersmagazine

Geplaatst door: bert stienstra op 2007-02-28

fantastisch.

Geplaatst door: Danny Wals op 2007-02-28

Mijn complimenten voor het geweldige initiatief en het feit dat dit gratis beschikbaar is op deze innovatieve manier voor leden van TM-magazine!

Geplaatst door: jan kenbeek op 2007-03-01

Super!!!

Geplaatst door: Kees Ketelaars op 2007-03-01

Perfect!!

Geplaatst door: Leo Massar op 2007-03-01

helemaal top om zoveel basis oefeningen tot je beschikking te hebben een compliment waard.

Geplaatst door: Mark Wagt op 2007-03-01

Wat een subliem initiatief. Grote complimenten voor TM

Geplaatst door: Jasper Huzen op 2007-03-01

Enorm goed gedaan. Ga zo door zou ik zeggen! (zo'n vergelijkbare applicatie maar dan met tactische uitleg over tal van zaken zou ook cool zijn!)

Geplaatst door: Jaap Pos op 2007-03-02

Paul, mijn complimenten. Zeker, nu wij als CSW een clubabonnement hebben op het Spelersvolgsysteem, kunnen onze 15 trainers van deze dvd genieten en er gebruik van maken bij de trainingen.

Geplaatst door: Pieter Demeulemeester op 2007-03-04

super
goed gemaakt

Geplaatst door: Jos van Maurik op 2007-03-05

Ziet er inderdaad erg goed uit en een welkome aanvulling op alles wat hier al aangeboden wordt.

Geplaatst door: rine huiden op 2007-03-06

Uitstekende oefeningen, hier ga ik zeker gebruik van maken.

Geplaatst door: Jacko Vanaelst op 2007-03-09

Zal zeker goed van pas komen

Geplaatst door: Pieter van Zoest op 2007-03-09

Complimenten

Geplaatst door: Ronald De Voster op 2007-03-09

Prachtig initiatief, ben heel blij met lidmaatschap TM. Het brengt meer dan ik had verwacht.

Geplaatst door: patrick weijers op 2007-03-13

schitterend

Geplaatst door: Wouter Thomassen op 2007-03-16

Mijn complimenten van dit geweldige initiatief, en het feit dat we er gratis gebruik van mogen maken.

Sommige oefeningen die er op staan, voer ik al uit binnen mijn vereniging

Het is toppie van jullie (Cock van Dijk en TM).

Geplaatst door: marc deleeuw op 2007-03-28

perfect dat is grote klasse

Geplaatst door: Eli van Dongen op 2007-03-29

het is een mooie dvd waar veel oefen stof uit te halen is voor iedere leeftijd

Geplaatst door: Dirk schroyens op 2007-04-17

sublieme verwezenlijking

Geplaatst door: Dries el Haddad op 2007-04-18

Proficiat Cock. Dat je de nieuwste methodes gebruikt en aanpast om een goede en een efficiënt speler van kan maken, is in mijns inziens niet minder dan redelijk fantastisch te noemen.

Geplaatst door: Dirk Vermeulen op 2007-04-30

Prachtig initiatief. Wat anders nogal moeilijk aan te brengen lijkt op clubniveau, kan nu dankzij deze DVD moeiteloos. Ik heb dit reeds uitgetest in de club (ook andere oefeningen, maar dan vanuit een eigen invalshoek aangepast aan de club). Ook dat dit gratis voor TM-leden is, is een schot in de roos. Bedankt Cock en Paul.

Geplaatst door: Mark Wagt op 2007-05-25

super!

Geplaatst door: tony collewaert op 2007-05-27

schitterende weergave dank u

Geplaatst door: Pieter Demeulemeester op 2007-06-25

subliem

Geplaatst door: Bart van Rooijen op 2007-06-26

Hier kan ik geweldig mee uit de voeten. Proficiat!

Geplaatst door: Robin Klijnstra op 2007-07-15

Kan deze dvd ook besteld worden?

Geplaatst door: mario ten hoope op 2007-07-28

Zeer goed te gebruiken.

Geplaatst door: john moes op 2007-08-05

ik heb de DVD gekocht
ziet er heel goed uit

Geplaatst door: Tom Van Wassenhove op 2007-08-10

Ik hoop dat mijn abonnement snel opgewaardeerd wordt zodat ik ook van deze info kan meegenieten. Ik heb hoge verwachtingen van deze site, en aan jullie reacties te zien niet onterecht ...

Geplaatst door: kamuran cayir op 2007-08-12

Super

Geplaatst door: Rene Dooremalen op 2007-09-17

Ik heb er inmiddels mee gewerkt.
Kids zijn zeer enthousiast en ik zelf ook.
Kortom Super !!!